Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Αλόννησος
Χρήσιμα
Ανακοινώσεις Συλλόγου
Χρήσιμοι σύνδεσμοι
Ημερολόγιο 2011
Ιστορικό του Συλλόγου
  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ
Ενοικιαζόμενα δωμάτια, στούντιο & διαμερίσματα
Εξοχικές κατοικίες & διαμερίσματα
  ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ
Πληροφορίες
Σκοπός
Δραστηριότητες
Επικοινωνία
  ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Πως θα έρθετε
Μετακινήσεις
Πληροφορίες
Χάρτης
  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τηλ: 24240.66.188
Fax: 24240.65.577
Email: seda@alonissos.com
Το group μας στο facebook
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ - Λίστα καταλυμάτων


 Ονοματεπώνυμο Επωνυμία Κλ. Δωμ. Διαμ. Εξ.Κατ.
 Μανιός Χρήστος Οδύσσεια 2 6    

Επικοινωνία: Τηλ. 24240.66.188, Fax. 24240.65.577, Email. seda@alonissos.com


Λίγα λόγια για την περιοχή

Η παραλία του Αγίου Πέτρου είναι ομαλή με άμμο και ψιλό βοτσαλάκι με φυσική σκιά το απόγευμα, ασφαλής για μικρά παιδιά.

Η ονομασία της οφείλετε στον ομώνυμο ναό βυζαντινής περιόδου που υπήρχε στην περιοχή υπολλείματα του οποίου μπορείτε να δείτε επί του λόφου και διατηρούνται σε ύψος 0,50-2.50 μ. περίπου, μέσα σε πυκνή βλάστηση.

Πρόκειται για υπολείμματα μονόκλιτου βασιλικής με νάρθηκα, η οποία απολήγει ανατολικά σε ημικυκλική κόγχη. Στο μέσο του δυτικού τοίχου του νάρθηκα ανοίγεται είσοδος και απέναντι της δεύτερη είσοδος οδηγεί στον κυρίως ναό. Στη κόγχη του ιερού ανοίγεται παράθυρο και 0.35 μ. κάτω του παραθύρου εξωτερικά ενισχύεται η κόγχη με ημικυκλικό κρηπίδωμα.

Οι εσωτερικές διαστάσεις του κυρίως ναού είναι 15x9 μ., του νάρθηκα 9X3.20 μ. και η κόγχη του Ιερού έχει διάμετρο 3.20 μ. Οι τοίχοι, πάχους 0.65 μ., είναι κατασκευασμένοι από αργολιθοδομή και αραιή χρήση πλίνθων.

Μέσα στα κρημνίσματα ευρίσκονται θραύσματα κεράμων, πλίνθων και μαρμάρινα αρχιτεκτονικά μέλη: ένα κιονόκρανο αμφικιονίσκου με ανάγλυφους σταυρούς και δυο απλά τεκτονικά κιονόκρανα. Παίρνοντας το καλντερίμι μπορείτε να έρθετε με τα πόδια από το διπλανό ψαροχώρι της Στενηβάλας (7' με τα πόδια).Χρόνος διαδρομής:


Με μηχανάκι/αυτοκίνητο από το Πατητήρι 25'

Με τα πόδια 7'-10' χρησιμοποιώντας το καλντερίμι από Στενηβάλα.
Αρχικη Σελίδα Επικοινωνία Βρείτε μας στο χάρτη Ελληνικά/ Greek Αγγλικά/ English 
© Created & hosted by Τουριστικός Οδηγός Ελλάδος. Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδος. Κατάλογος καταλυμάτων, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, παραδοσιακά ξενοδοχεία, ξενώνες, επιπλωμένα διαμερίσματα, παραδοσιακά αρχοντικά, παραδοσιακοί ξενώνες, στούντιος, studios, κάμπινγκ, διαμονή, καταλύματα, μετακινήσεις, ξενάγηση, προσφορές για οικονομικές διακοπές, προτάσεις διαμονής, online κρατήσεις στην Ελλάδα και όλο τον κόσμοHotelsLine.com 2010